Liedjes

pieter derks header voorstellingen

Uit het niets – de liedjes

Vandaag is de EP ‘Uit het niets’ te beluisteren!

Vandaag is de EP uitgekomen met alle liedjes uit de voorstelling ‘Uit het niets’, waarmee we de afgelopen twee jaar getourd hebben. Maar dan allemaal in de studioversie. Dus hier en daar een extra koortje, soms een likje orgel, of een extra gitaar, snufje percussie erbij, en dat dan allemaal precies in de juiste hoeveelheid dankzij de productie van JP Hoekstra en de techniek van Sietse Damen.

Dus heb je de voorstelling gezien, dan is het extra leuk om de liedjes te luisteren! En heb je de voorstelling niet gezien, dan eigenlijk ook! Kortom: geen enkele reden waarom dit niet massaal gestreamd gaat worden.

Ik ben in elk geval heel blij met dit eindresultaat van twee jaar samen schrijven, spelen en blijven ontwikkelen. Je hoort uiteraard de muzikanten die mee op tour waren en ook bij mijn nieuwe voorstelling weer meedoen: Leon Sibum, Lisa Ann Jonker en Dave Wismeijer.

Veel luisterplezier!

 


De Halve Wereld – de liedjes

Jaaa, daar is hij dan, mijn allereerste single!
Eindelijk kan ik jullie laten horen waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest: ik ben de studio in gedoken! Al jaren van plan, nooit van gekomen. Maar nu was er natuurlijk tijd genoeg.

de halve wereld pieter derks

En ik kwam bovendien ook de juiste muzikanten tegen. Op het schoolplein nota bene. Samen met Bram van den Berg en JP Hoekstra (die het ook produceerde) heb ik een aantal liedjes uit verschillende voorstellingen opgenomen. De studio werd opgebouwd in mijn eigen werkruimte aan huis, want dat kan dus gewoon, en het was ontzettend leuk om die nummers die ik altijd in m’n eentje had zitten spelen nu samen te doen. Zeker met twee van die ervaren muzikanten. We vonden het trouwens ook een leuk extraatje dat het een geheel Nijmeegs onderonsje was.

Ik hoop dat te horen is met hoeveel plezier én precisie we hieraan gewerkt hebben! Het was in elk geval een heel leuk avontuur om eindelijk deze stap te zetten, en wat mij betreft is dit het begin van veel meer muziek maken.

De komende weken brengen we zes liedjes uit, en vandaag als eerste: De Halve Wereld! Een lied dat ik tien jaar geleden schreef, maar nog steeds voelt als een lijflied. Een hart onder de riem voor iedereen die het ook niet zeker weet.

Ik ben trots en blij en hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik!

Zang, piano en tekst: Pieter Derks
Gitaar en bas: JP Hoekstra
Drums en percussie: Bram van den Berg
Opname en mix: Sietse Damen
Producer: JP Hoekstra
Video: Maurice Douma
Grafisch ontwerp: Marloes de Laat

 

Pieter Derks Liedjes uit het niets

Columns

columns pieter derks